Berry Hotspot in aanbouw!

 12 november 2020 – Jikke van Gerven

De afgelopen weken is er ontzettend veel werk verzet op het achterland van themapark Het Aardbeienland, waar Delphy start met de bouw van een Hightechonderzoekscentrum. “In week 46 start Maurice Kassenbouw met het plaatsen van het staal voor de kas en begin 2021 zal het glas in de kas geplaatst worden.”, vertelt Adrie Biemans, die bedrijfsleider in Horst zal worden.

De huiskamer van de zachtfruit sector

Bart Jongenelen, manager onderzoek Soft Fruit, loopt ons door het definitieve plan heen. “Op de vroegere plukvelden van Het Aardbeienland komt een hightech kas van 3.000m2, 1.000m2 trayveld, 1.000m2 stellingen en 1.000m2 regenkappen. Verder wordt het terrein ingedeeld met de daarbij horende faciliteiten zoals een waterbassin en parkeergelegenheid. Dit staat los van het themapark en de toekomstige faciliteiten van de stichting Berry Briljant, maar de verbinding in partnership en samenwerkingen zijn de kracht op deze locatie!”

Delphy zal de hightech locatie in Horst, wereldwijd op de kaart zetten als de Berry-Hotspot. “Dit centrum moet, naast een voor kennis en innovatie, ook de huiskamer van de zachtfruit sector zijn, waar kennis ontwikkeling en kennisverspreiding op een unieke manier worden samengebracht.”, vult Bart Jongenelen aan.

Alle kennis op één terrein

Delphy geeft op het terrein van de stichting invulling aan de pijler: innovatie, dat naast de pijlers educatie, maatschappelijk verantwoord en regio/sector branding, behoren tot het meerjarenplan van de stichting. “Met de hypermoderne kas van Delphy op het terrein van Berry Briljant, is er een hele mooie verbinding tussen de sector en de consument mogelijk. Het onderzoeksterrein zal niet direct toegankelijk zijn voor de consument, maar met alle kennis over zachtfruit op één terrein, zijn de mogelijkheden natuurlijk héél breed! Dus wij zien de toekomst enthousiast tegemoet.”, vertelt Jikke van Gerven, verantwoordelijk voor de communciatie van de stichting Berry Briljant.

Ambitieuze uitdaging krijgt vorm

“In 2018 zijn we als stichting begonnen aan deze ambitieuze uitdaging om Het Aardbeienland om te vormen naar ons gedroomde Berry Briljant. Als ik zie hoever we nu al zijn na twee jaar hard werken met alle betrokken partners dan zie ik deze droom steeds meer werkelijkheid worden en de Berry Briljant gedachte in zijn volle ambitie tot stand komen. De grond is weer vruchtbare gemaakt en de eerste zaailingen worden hieraan met veel enthousiasme en passie toevertrouwd” Sluit Marcel Dings, Voorzitter Berry Briljant, enthousiast af.

Via onze social media kanalen houden we u op de hoogte over alle vorderingen op het terrein en in de stichting!