In april 2019 openden de nieuwe exploitanten, Peter, Jetty & Maikel, opnieuw de deuren van het Aardbeienland. Deze opening bleef niet onopgemerkt en werd feestelijk afgetrapt met het Samen Festival –  A Fruity Fantasy. Ondertussen wordt achter de schermen hard gewerkt om de ambitie: ‘van Aardbeienland naar Berry Briljant’ stap voor stap te realiseren.

Verkeersveiligheid, huisvesting & groei waren de eerste onderwerpen op de agenda. Tijdens een informatieavond voor omwonenden kwamen deze belangrijke thema’s aan bod.

Met vers aardbeiengebak werd de buurt welkom geheten op het terras van het Aardbeienland, waar Jan Janssen aftrapte met een terugblik op de geschiedenis van het park en de waarde van het park voor de regio. Verder nam Jan de bewoners mee in de toekomstvisie van het park en de daarbij horende kansen en bedreigingen.

Met verkeersveiligheid dikgedrukt op de agenda, ging het woord naar Ton Peeters van de Gemeente Horst aan de Maas om de gekozen verkeersmaatregelen toe te lichten. “Het parkeerterrein zal in de nabije toekomst nog maar één in-uitrit kennen, waardoor we de stroom van het verkeer overzichtelijker maken. Verder zal er bij de oversteekplek voor voetgangers een zebrapad worden aangelegd en zal het een 30km/u zone worden met borden en drempels” aldus Ton.

De grootste zorg die wordt uitgesproken door de omwonenden is toenemende verkeersdrukte. Hierop reageerde voorzitter Marcel Dings als volgt: “Het is de bedoeling om het Aardbeienland te verbeteren met innovatie en educatie zonder er een pretpark zoals bijvoorbeeld Toverland van te maken. Wij verwachten natuurlijk wel meer bezoekers, maar verspreid over het jaar en niet enkel in het aardbeienseizoen.”

De avond werd afgesloten met de afspraak om de buurt goed op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op en rond het themapark. Concreet zullen de buurtbewoners tegen het eind van het aardbeienseizoen weer worden uitgenodigd op het park, zodat we samen kunnen terugkijken op het eerste seizoen van de nieuwe eigenaren.