In de categorie ‘Fruitige Kettingbrief’ gaan we samen met gedreven personen uit de zachtfruitsector, dieper in op de sector! Bart Jongenelen gaf in de vorige kettingbrief antwoord op de vraag: Wat is volgens jou de grootste uitdaging in de zachtfruitsector? Hij geeft de volgende vraag “Hoe zorg jij, als jonge ondernemer, dat jouw bedrijf toekomstbestendig is?” door aan: Aardbeienteler, Rob van Enckevort. 

 

Hoe zorg jij, als jonge ondernemer, dat jouw bedrijf toekomstbestendig is? 

Dit doen we door goed te kijken welke uitdagingen wij voor ons zien, als we richting de toekomst kijken. Hier komen elke keer wel weer puntjes uit naar voren, waarvan we vinden dat we die moeten aanpakken, of uitzoeken hoe we hier mee om moeten gaan.

Dan gaan we kijken wat er nodig is om deze uitdagingen om te zetten in kansen. Dat betekent kennis opdoen waar nodig, maar daarnaast ook bereid zijn om te delen. Uiteindelijk denk ik dat je er als bedrijf zijnde voor moet waken dat je niet te veel in je eigen waarheid komt te leven, op je eigen eilandje. Kijk goed om je heen wat er gebeurt in de wereld, maar ook in je bedrijf. En denk daar tijdig over na, ga geen brandweerwagen opbouwen als de tent al in brand staat.

Rob van Enckevort

Naam: Rob van Enckevort
Leeftijd: 33 jaar
Woonplaats: America
Functie & organisatie: Ondernemer, De Peelkroon b.v.
Wat is jouw connectie met de zachtfruitsector? 

Ik ben van thuis uit opgegroeid tussen de aardbeien.

Hoe zie jij de zachtfruitsector in de toekomst?

Als een sector die de wereld veel geluk en gezondheid te bieden heeft.

Ik stel de volgende vraag aan: Jos Aben van LimGroup

Vraag aan Jos is:

Welke ontwikkelingen zien jullie de komende jaren in de (consumten)markt van aardbeien/zachtfruit?

Het antwoord van Jos zal in juni worden gepubliceerd!