Aardbeienland bestaat 20 jaar en is een niet meer weg te denken Parel in de regio Horst aan de Maas. Dit themapark rondom aardbeien heeft zich ontwikkeld tot een toeristische attractie welke jaarlijks bijna 40.000 bezoekers trekt. Met name voor kinderen en hun (groot)ouders is dit park een perfecte manier om de herkomst van ons eten, en aardbeien in het bijzonder, te herontdekken.

Omdat de huidige eigenaren en oprichters Hay en Joke Soberjé hebben aangegeven te gaan stoppen, hebben een aantal betrokken regionale ondernemers de stichting Berry Promotions opgericht. Enerzijds om dit geweldig initiatief niet verloren te laten gaan voor de regio. Anderzijds ook zeker omdat het park heeft aangetoond dat er behoefte is bij de consument aan kennis over de herkomst van ons voedsel.

Daarnaast is de regio Noord-Limburg een broeinest van kennis en kunde op gebied van zachtfruit en gezondheid. Denk hierbij aan de meest vooruitstrevende primaire producenten, de vele veredelaars en plantenkwekers, de toeleveranciers, de perfecte logistieke plek in Europa en de aanwezigheid van alle relevante onderwijsinstellingen: Citaverde, Has-Venlo, Fontys en Universiteit Maastricht en natuurlijk de Brightlands Campus Greenport Venlo. Samen vormen zij de meest complete Berry-hotspot van Nederland. Juist daarom wil de stichting Berry Promotions het huidige Aardbeienland doorontwikkelen voor de hele ‘Berry’ sector: Aardbeien, Blauwe en Rode Bessen, Bramen, Frambozen en aanverwante bessensoorten.

Wij geloven erin en gaan ervoor om de huidige Parel ‘Aardbeienland’ voor de regio en sector te laten schitteren en uitgroeien tot een Berry Briljant.

Marcel Dings – Voorzitter Stichting Berry Promotions