In de categorie: Partner in de spotlight gaat Jikke, verantwoordelijke voor de communicatie van Stichting Berry Promotions, langs bij de partners van Berry Briljant. In deze eerste nieuwsbrief gingen we langs bij Lisette & Robert Cox van Imkerij Cox in Castenray. 

Met veel enthousiasme stapte ik in de auto om een bezoek te brengen aan Imkerij Cox, want eerlijk is eerlijk, ik had geen flauw idee wat ik tegen ging komen! Eenmaal aangekomen stond ik versteld van het aantal bijenkasten dat ik om mee heen zag. “Op deze locatie hebben we ongeveer 150 kasten staan, in totaal met alle andere locaties erbij, hebben we iets meer dan 800 bijenvolken”, vertelt Lisette Cox met veel enthousiasme.

Met het einde van het drukke seizoen om de hoek is Lisette vooral druk met het maken van de honingproducten. Robert houdt zich bezig met de verzorging van de bijen, het onderhoud op de verschillende locaties en het bezoeken van de klanten. “We willen met Imkerij Cox laten zien dat professioneel bijenhouden een écht vak is, waar kennis en vakmanschap voor nodig is! In goed overleg met de teler zorgen wij er voor dat hij er zelf geen werk aan heeft. Wij zorgen voor rust bij de teler en kunnen met onze kennis en ervaring de kwaliteit garanderen”, vertelt Robert over de visie van het bedrijf.

Wij zorgen voor rust bij de teler en kunnen met onze kennis en ervaring de kwaliteit garanderen”, vertelt Robert

“Toen we hoorde dat Het Aardbeienland in eigendom kwam van Stichting Berry Promotions, wilden we daar graag vanaf het begin bij betrokken zijn. Niet alleen om ons netwerk te verbreden en up do date te  blijven in de sector, maar ook om de bezoekers van het park kennis bij te brengen”, verteld Robert.

“Hoe mooi zou het zijn als de jonge generatie het vak zo interessant vindt dat de volgende generatie imkers op Het Aardbeienland ontstaat!”, voegt Lisette toe. Bij de opening van het park plaatste Imkerij Cox een bijenhotel in het park, iets dat Robert in de toekomst nog verder wil uitbreiden.

De producten van Imkerij Cox zijn te vinden in de verswinkel van Het Aardbeienland.

In contact komen met Imkerij Cox kan via:

Lisette & Robert Cox
Castelostraat 10
5811 AP Castenray

robert.cox@imkerijcox.nl
lisette.cox@imkerijcox.nl
www.imkerijcox.nl
tel.: 06-49 11 11 96