Op zondag 11 juli 2021 vindt de allereerste editie van de Fruity Obstacle Run plaats. Vera’s Vettige Vijf bracht Berry Briljant op het idee om een sportieve en leerzame hindernissenrace te organiseren. Met het Aardbeienland als thuisbasis van Berry Briljant is dit de perfecte locatie om te starten. En laat nu net de buren van Aardbeienland, De Wevert Fit&Fun, een compleet obstacle parcours in de tuin hebben liggen. Dus toen Joep Gubbels van De Wevert, hoorde van deze plannen, was hij direct enthousiast; ‘Wij hebben sinds 2019 een gloednieuw obstacle parcours met 26 hindernissen aangelegd op ons terrein en speelden met hetzelfde idee om deze zomer een kidsrun te organiseren.’’ Gezamenlijk willen we een positieve bijdrage aan de regio leveren en dragen we bij aan de doelstelling van ‘gezondste regio 2025’

Onze Fruity Toppers leren tijdens de Fruity Obstacle Run op een speelse en educatieve manier de zachtfruitsector kennen en leren van alles over gezonde(re) voeding. Daarnaast stimuleren we de kinderen om op een avontuurlijke en originele manier in beweging te komen. ‘’De deelnemers moeten lastige hindernissen bedwingen, maken kennis met de zachtfruitsector en zijn ook nog eens sportief bezig.’’ Zegt Evi Timmermans, eventmanager van de stichting Berry Briljant.

Een event voor iedereen 

De Fruity Obstacle Run van 3,5 km is bedoeld voor alle kinderen van 6 t/m 12 jaar in de regio. We werken nauw samen met Sport aan de Maas en IKS.  Renee Wijnhoven van Sportcentrum Joutou; ‘’Met deze samenwerkingen willen we zoveel mogelijk basisschoolleerlingen en mensen met een beperking in de gemeente Horst aan de Maas bereiken.’’ Samen zorgen we ervoor dat de X-sporters wat eXtra begeleiding en eXtra ondersteuning krijgen. Op deze manier kan iedereen op zijn eigen manier deelnemen aan het evenement.

  “Durf jij, als Fruity Topper, deze uitdagende hindernisbaan met fruitige obstakels te trotseren? Vrijdag 28 mei start de kaartverkoop.”

Waar vind de Fruity Obstacle Run plaats?

De Fruity Obstacle Run start bij Aardbeienland. Na een stevige warming-up gaan ze in groepjes via de Molenbeek naar verschillende educatieve obstakels. We testen de kennis over fruit, spelen spellen, puzzels, proeven verschillende soorten fruit en maken zelf smoothies met de smoothie fiets van Kerngezond. Deze vitamientjes zullen onze Fruity Toppers zeker nodig hebben voor de rest van de run.

Na een tocht van ongeveer 3,5 km. Kom je bij de Wevert Fit & Fun, hier staat een grote obstacle baan. Hier kun je laten zien dat je de obstakels kunt trotseren!

De Fruity Obstacle Run is een samenwerking tussen de De Wevert Fit & Fun, Het Aardbeienland, Sportcentrum Joutou & Berry Briljant.