In de categorie ‘Fruitige Kettingbrief’ gaan we samen met gedreven personen uit de zachtfruitsector, dieper in op de sector! De eerste vraag werd door het bestuur van de Stichting Berry Promotions gesteld aan voorzitter Marcel Dings:

Wat betekent de zachtfruitsector voor Zuid-Nederland?

“Zuid-Nederland heeft een sterke kennisniveau van veredeling via vermeerdering naar productie van een breed scala aan zachtfruit. Het klimaat, de mentaliteit van de tuinders en ondernemers en de afstand tot de afzetmarkten maakt dat Zuid-Nederland uitermate geschikt is voor de productie van plantmateriaal en het fruit zelf voor 170.000.000 mensen binnen een straal van 600 km.

In combinatie met de groeiende vraag naar gezonde en lekkere voeding geeft dit een geweldige kans voor deze regio om nog meer op de kaart te zetten als de zachtfruithotspot van Noord-west Europa.” Verteld Marcel.

Marcel Dings

Naam: Marcel Dings
Leeftijd: 55 jaar
Woonplaats: Belfeld
Functie & organisatie: Voorzitter Stichting Berry Promotions
Wat is jouw connectie met de zachtfruitsector? Producent

Hoe zie jij de zachtfruitsector in de toekomst?

De toekomst van zachtfruit ziet er goed uit, indien we doorgaan op de ingeslagen weg: verdere verbetering van rassen wat betreft smaak, plantgezondheid & productie en hiermee de consument voorzien van regionaal en duurzaam geteeld en lekker zachtfruit.

Ik stel de volgende vraag aan: Janny Trouw

Vraag aan Janny:

In UK en Noorwegen/Zweden is de zachtfruit consumptie de laatste jaren fors gestegen. In Nederland is de stijging veel beperkter en vooral veroorzaakt door de toegenomen blauwe bessen consumptie. Hoe zorgen we ervoor dat ook de Nederlandse consument meer zachtfruit gaat eten? 

Het antwoord van Janny zal in maart worden gepubliceerd!