In de categorie ‘Fruitige Kettingbrief’ gaan we samen met gedreven personen uit de zachtfruitsector, dieper in op de sector! Rob van Enckevort gaf in de vorige kettingbrief antwoord op de vraag: hoe zorg jij, als jonge ondernemer, dat jouw bedrijf toekomstbestendig is? Hij geeft de volgende vraag “welke ontwikkelingen zien jullie de komende jaren in de (consumenten)markt van de aardbeien/zachtfruit?” door aan: Jos Aben van Limgroup. 

De transitie naar een volledige ketensturing is gaande. Dit brengt de nodige ontwikkelingen met zich mee. Een duidelijk voorbeeld is de rassenkeuze bij de diverse retailbedrijven. Dit wordt sterker en zodoende dienen wij als Limgroup in samenspraak met de diverse ketenpartners hier de juiste rassen voor te ontwikkelen.

Voor de consument is het belangrijk dat het product herkenbaar blijft zodat er herhalingsaankopen zijn. Smaak, houdbaarheid en productuitstraling zijn bepalend hierin. Dit kan worden ingevuld met verschillende Limgroup aardbeirassen welke voor de consument hetzelfde lijken echter verschillen in periode en wijze van productie. Hiermee creëren continuïteit; met een rassendiversiteit naar een productzekerheid.

Jos Aben

Naam: Jos Aben
Leeftijd: 38 jaar
Woonplaats: Nijmegen
Functie & organisatie: Product Specialist Strawberry, Limgroup
Wat is jouw connectie met de zachtfruitsector? 

Bij Limgroup draag ik zorg voor de positionering en het commerciële traject van onze aardbeirassen.

Hoe zie jij de zachtfruitsector in de toekomst?

Positief en met vele uitdagingen. De keten zal uit dezelfde schakels blijven bestaan echter zullen de schakels een andere identiteit krijgen. Het aantal bedrijven per schakel zal afnemen. Vraag en aanbod zullen meer op elkaar worden afgestemd met de bijbehorende voorwaarden en condities.

Ik stel de volgende vraag aan: Robert Cox van Imkerij Cox

Vraag aan Robert is:

Welke imkerijtechnieken zijn er voor de veranderende teeltomstandigheden zoals LED verlichting in de aardbeienteelt en mogelijk verder in de toekomst indoor farming?

Het antwoord van Robert zal in juli worden gepubliceerd!