Vanaf zaterdag 24 april zet Het Aardbeienland in samenwerking met ondernemers uit Horst en Venray, pal aan de A73, de grootste Aardbeien-drive-in van de regio neer.

Aardbeienland is al jaren een begrip in de regio en ver daarbuiten. En laat juist deze regio zich ontwikkelen tot de zacht fruit hotspot van Nederland en ver daarbuiten. De transitie van Aardbeienland naar Berry Briljant krijgt met de hightech onderzoeksfaciliteit van Delphy steeds meer gezicht. Maar de Aardbei zelf dan? Mede door de corona perikelen, met telkenmale uitstel van versoepelingen, dreigt de opening van het Aardbeienland wederom naar de zomer te verschuiven terwijl de aardbeien in de kassen al volop aan het rijpen zijn.

Voor de nieuw aangestelde event manager van Berry Briljant, Evi Timmermans, een onverteerbare zaak. Vanuit haar achtergrond en netwerk mobiliseerde Evi haar contacten uit de event en horeca wereld. Haar idee om een Berry Drive Inn op Aardbeienland te organiseren werd door ondernemers uit Horst en Venray uit de Event en Horeca sector opgepakt en in no-time werd een concept ontwikkeld voor een Berry Drive Inn. Te starten met Aardbei lekkernijen, met chocolade, ijs, wafels, slagroom of een smoothie en verder uit te breiden naar de andere zacht fruit soorten zoals de blauwe bes. Gijs Schapendonk en Giel van Driel, beide Venrayse Horeca ondernemers, zagen er wel brood in: โ€œHet zacht fruit, met de aardbei als de absolute zomer-koning beidt ons kansen om verbinding te maken tussen Horster en Venrayse ondernemers om deze regio verder op de kaart te zetten en dat in de toekomst verder uit te bouwenโ€. Event-ondernemer Roel van Stagecrew Events; โ€œMooi dat we in deze lastige corona-tijd toch een verantwoordt event kunnen organiseren voordat hopelijk deze zomer alles weer los gaat!โ€ De mensen van de Stg JouTou zullen de nodige hand- en span diensten leveren en met de partners van Aardbeienland en Berry Briljant is gegarandeerd dat het allerbeste zacht fruit op het menu staan. Marcel Dings van Brookberries en voorzitter van de stichting is maar wat blij dat de aardbei positief onder aandacht komt, โ€œEen gezond en lekker product zorgt voor een smile op ieders gezicht en draagt bij aan onderscheidende en inspirerende verbindingen, daar profiteert iedereen van!โ€ Naast een succesvolle drive-in moet dit ook resulteren in het vergroten van de regionale uitstraling van Aardbeienland. Door de samenwerking met de Horsterse en Venrayse ondernemers wordt in ieder geval direct een eerste slag gemaakt. De wethouders van Horst en Venray worden uitgenodigd de eerste aardbei-traktaties te komen proeven, een voorbode voor een intensere samenwerking tussen beide gemeentes.

De Aardbeien Drive-in zal vanaf zaterdag 24 april om 12.00 uur geopend worden en vervolgens geopend zijn van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 21.00 uur, of wat eerder zolang de avond klok geldt. Aardbeienland is gelegen nabij de Afslag 10 van de A73 aan de Kreuzelweg in Horst aan de Maas.