De stichting wil het themapark, dat in 20 jaar stap voor stap met veel enthousiasme en passie is opgebouwd, in haar volle glorie herstellen. Met de (her)opening van het park in april 2019, werd ook gestart met het aanpakken van het achterstallige onderhoud in het park. Dode beplanting, oude pakken stro en overwoekerde klimop werden in de attracties zowel binnen als buiten verwijderd.

Voor de lange termijn een positieve en noodzakelijke ontwikkeling. Maar uit recensies van bezoekers bleek er hierna wel teleurstelling te zijn over de uitstraling van het park. Want ondanks dat het onkruid was, keek het wel groen! De exploitanten hebben dit opgelost door meer planten te plaatsen en enkele pakken stro neer te leggen, op plekken waar het weer makkelijk te vervangen is, voor het echte ‘Aardbeienland gevoel’.

Het bestuur heeft ervoor gekozen om, bij de (her)opening van het park, het zelfplukveld met aardbeienplanten niet terug te laten keren. De bodem waar het zelfplukveld in het verleden heeft gelegen was niet meer voedzaam genoeg voor planten in de volle grond. Ook was het realiseren van een containerveld met planten dit seizoen niet meer haalbaar. Het zelfplukconcept staat daarnaast ter discussie omdat het onmogelijk is om te controleren op hygiënisch gebruik.

Bezoekers van het park gaven wel aan teleurgesteld en het zelfplukveld te missen. Daarom zoeken we in de toekomst naar een andere manier om de ervaring van het zelf plukken en proeven van zachtfruit in het park te blijven aanbieden. In de toekomst kunnen bezoekers bijvoorbeeld een wandeling maken door het park, langs de kas van de toekomst en de kweekvelden. Hierbij wordt uitleg gegeven over de onderzoeken die er plaatsvinden. Op het terras is er de mogelijkheid om nieuwe rassen te proeven.

We kijken nuchter, kritisch en ook tevreden terug op het eerste seizoen na de heropening. We mochten, ondanks de warmte, ongeveer 20.000 bezoekers ontvangen in het themapark. In de verswinkel werden maar liefst 1.800 bakjes aardbeien verkocht en voor het eerst ook bramen, zwarte kersen & blauwe bessen. Ook werd het aanbod uitgebreid met meerdere streekproducten van partners uit de regio.