Toetjes-tip voor tijdens de feestdagen: heerlijke zoete kerstmannetjes van aardbei!

Wat hebben we nodig?

250 g verse aardbeien
125 g mascarpone (koud)
8 g vanillesuiker
15 g extra grote hagelslag – melk 
Spuitzak.

 

Wat gaan we doen?

 

1. Was de aardbeien en dep ze droog. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd 1/3 van de onderkant van elke aardbei (het puntje). Zet de aardbeien op de kant waar het kroontje zat op het bord.

 

2. Meng de mascarpone en vanillesuiker in een kom en vul hiermee de spuitzak

 

3. Snijd eerst een heel klein puntje (max. 2 mm) uit de spuitzak en spuit een mini bolletje op de kerstmutsen. Snijd een groter stukje (1 cm) uit de spuitzak en spuit mooie ronde bolletjes vanillemascarpone boven op de grote aardbeien. Dit worden de gezichtjes van de kerstmannen.

 

4. Dek af met de achtergehouden stukjes aardbei (mutsjes). Maak met de hagelslag een mond en ogen in het gezicht van de kerstmannetjes.

 

Serveertip:

Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Bewaartip:

Je kunt de kerstmannetjes 6 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

 

 

 

 

En smullen maar!