Op maandag 5 juni brachten 120 tweedejaarsleerlingen van het Dendron College een bezoek aan Het Aardbeienland in het kader van het vak Biologie. Deze ‘Berry experience’ werd georganiseerd door drie HAS studenten; Puck Verhees, Noor Mors en Aniek de Vlieger. De studenten ontwikkelden een opdrachtenboek waarin de opdrachten van Berry Briljant, KERNgezond, Sportzorgcentrum Joutou en Dendron College werden samengevoegd.

Hoofddoel was de leerlingen kennis bij te brengen over gezonde voeding, beweging, evolutie en erfelijkheid. We kijken terug op een zeer geslaagde dag en ook de leerlingen én de docenten waren zeer enthousiast. Het ontwikkelde opdrachtenboek en de gemaakte planning ondersteunden het geheel en maken deze ‘berry experience’ tot een herhaalbaar concept.

BERRY EXPERIENCE
De Berry Experience omvat diverse interactieve opdrachten, ontwikkeld door Berry Briljant, KERNgezond, Sportzorgcentrum Joutou en het Dendron College.

Kerngezond
De Smoothiefiets combineert gezond bewegen met gezonde voeding. Leerlingen kiezen zelf de fruitsoorten. Nu nog yoghurt toevoegen en fietsen maar. De blender op de fiets vermaalt het fruit tot een heerlijke gezonde smoothie.
Tijdens de suikerquiz raden leerlingen hoeveel suikerklontjes er in verschillende producten zitten. Om het zo inzichtelijk mogelijk te maken, worden daadwerkelijk suikerklontjes gestapeld. Dit alles om bewustwording te creëren rond de hoeveelheid suiker in voedingsmiddelen.
Leerlingen maken hun eigen lunch. Per ronde wordt er een ander gerecht gemaakt voor de gehele groep, waardoor tijdens de lunch keuze is uit drie gezonde gerechten. De groep ná de lunch maakt het gezonde toetje dat als afsluiter wordt genuttigd.

Berry Briljant – Binnen deze opdracht – ontwikkeld rondom het thema erfelijkheid – gaan leerlingen op zoek naar de vader van Berry. Aan de hand van diverse vragen die hints geven over het uiterlijk, komen ze uit bij de juiste persoon.

Sportzorgcentrum Joutou – Deze opdracht stond in het thema van beweging. Na een warming-up, mochten de leerlingen over de survivalbaan. Uiteraard werd afgesloten met een cooling down.

Dendron College – Het Dendron college ontwikkelde een opdracht rond het thema Evolutie. Leerlingen kiezen uit een klimaatverandering en bedenken vervolgens in tekst én illustratie hoe de aardbei eruit zal zien, die zich het beste heeft aangepast aan de omgeving.